09 kwietnia 2016

Restaurant Week 2016

Blog o modzie dla dzieci i nastolatek DwaRazyW


"Szczecińska scena restauracyjna to prawdziwy skarb ukryty na północy Polski. Tradycyjne dania rybne są najważniejszym elementem tutejszego dziedzictwa kulinarnego. Kuchnia Pomorza Zachodniego łączy w sobie samowystarczalność i wykorzystywanie tradycji kulinarnych różnych kultur. Dzisiejsza kwitnąca scena restauracyjna Szczecina słynie już nie tylko z pomorskich smaków - nowoczesne trendy nadały szczecińskim restauracjom międzynarodowego charakteru, co zostało dostrzeżone w całej Europie." 

Starannie wybrana grupa najlepszych i najbardziej autorskich restauracji polskich miast. Specjalnie skomponowane popisowe menu festiwalowe.
Poniżej kilka kadrów potwierdzających fakt, że fajnie być ambasadorem Restaurant Week nawet wtedy, kiedy jest się na diecie. By móc ocenić walory smakowe, zabrałam ze sobą asystenta ;-) Jak widać asystent zadowolony. Było pysznie tak, że palce lizać. A mi pozostało oceniać walory wizualne. Trafiłam doskonale. Znacie przecież moje kulinarne poczucie estetyki.
Restauracji Virga tworzy kuchnię polską w nowoczesnym wydaniu. I to jest to, co ja lubię najbardziej. Nie mogłam się oprzeć, by nie pokazać Wam kilku fotografii, jakie udało mi się zrobić tego popołudnia. Smacznego!